Kaj je financiranje

Kaj je financiranje

Kaj je financiranje?

Tokrat bomo iz različnih kotov pogledali kaj je financiranje. Morda vam najprej pade na misel tisto financiranje, ki ga ponuja banka. Res je, krediti, kreditne kartice in podobna posojila so vse oblika financiranja. Seveda takšnega, ki ga je potrebno vrniti in vmes plačati tudi nekaj obresti. Obstajajo pa tudi druge vrste financiranja.

Poglejmo kaj je financiranje talentov. Gre za mlade ljudi različnih talentov kot so glasbeniki ali športniki. Tudi zanje obstajajo določeni vzvodi in kanali za pridobivanje financ s katerimi lažje posežejo po zvezdah. Načeloma tega denarja ni potrebno vračati, se pa ustanova, ki jih financira vsekakor nekako pripoji na sam razvoj in kasneje tudi dosežke.

Malo v šali bi lahko rekli, da poznamo tudi financiranje staršev, ki svoje odrasle otroke vzdržujejo celo v letih, ko bi že zdavnaj morali poskrbeti zase. V tem primeru se velikokrat srečamo tudi z izrazom “hotel mama” kar pomeni, da nekdo pri 40-ih uživa lagodno življenje kar doma.

Kaj je financiranje na leasing?

Ko smo pri vprašanju kaj je financiranje, moramo zagotovo omeniti tudi leasing. Navadno gre pri tej obliki financiranja za nakup avtomobila na obroke. Kupec najprej izbere avtomobil, nato pa pri ustrezni ustanovi zaprosi za leasing financiranje. Gre za neko vrsto kredita, ki pa vendarle ni zgolj to.

Značilnost leasinga je, da je na začetku potrebno plačati vsaj 10% vrednosti nakupa, avtomobil pa mora biti tudi ustrezno “mlad”, sicer postopek leasinga ne bo odobren. Obresti se ob vsakem plačanem obroku zmanjšujejo, v primeru predčasnega odplačila pa je mogoče odplačati tudi samo glavnico in tako prihraniti. Zdaj imamo nekaj več občutka za to kaj je financiranje.

Dodajmo pa še, da je leasing lahko tudi poslovni, kar pomeni, da ga najame podjetje, oziroma pravna oseba. Od leasinga do leasinga se seveda nekoliko razlikujejo pogoji in zahteve, kot tudi višina obresti, ki jih plačujemo zato je še kako priporočljivo pred najemom dobro preveriti vse različne ponudbe.

Kaj je financiranje ki se imenuje eko?

Ob vseh kreditih in leasingih ter ostalih posojili, pa je na trgu financiranja prisotnih še nekaj drugih vrst. Tokrat bomo omenili še eno, ki je zelo pomembno in čedalje bolj popularno. Eko kredit. In kaj je financiranje, ki se imenuje Eko kredit? Gre za pomoč pri nakupu ali obnovi, ki je usmerjena v zeleno prihodnost.

Znano je, da se podnebne spremembe dogajajo hitro kar je videti tudi v silnih vremenskih pojavih ter temperaturah. Da bi ukrepali kot je potrebno, moramo začeti razmišljati zeleno. Torej, kako pridobivati električno energijo na način, da čim manj posegamo v naravo, kako urediti transport in podobno. Poglejmo kaj je financiranje, ki ga imenujemo eko ali zeleno.

Gre za nakup solarnih panelov, s katerimi do električne energije pridemo na zelo čist način. Pa denimo za nakup električnih avtomobilov s čimer močno razbremenimo vpliv na okolje zaradi izpušnih plinov. Tu so denimo še prenove in obnove domov, boljša izolacija, okna in vrata zaradi česar bomo pozimi kurili manj in podobno.

Tagovi:

Više članaka

Denar preko spleta

Denar preko spleta

Vajeni smo iskati posojila na svojih bankah, saj so nam te prva misel, ko nam zaškripa v financah. Ne glede na razlog zakaj do tega pride, pa je pomanjkanje denarja vedno pošten izziv, ki ga je potreb

Kako do kredita brez sisbona

Kako do kredita brez sisbona

V denarnici ali na bančnem računu je kar naprej premalo denarja kajne? In potem vedno pride do kakšnih dodatnih stroškov, saj se kaj pokvari pri avtomobilu ali doma, oziroma je potrebno

Kako do kredita

Kako do kredita

V tem dobesedno ponorelem svetu nam že počasi zmanjkuje časa in idej za vse tisto kar nam življenje zmeče pod noge. Nemalokrat pa je težava v financah. Še posebej kadar se bližajo kakšni