Kako do nepremičniskega kredita?

Kako do nepremičniskega kredita?

Kako najeti nepremičninski kredit?

Je napočil čas, ko ste si zaželeli nakup lastne nepremičnine? Če ste prihranili nekaj denarja vam bo seveda precej lažje najeti tudi nepremičninski kredit do katerega žal ni prav preprosto priti. Gre za kredit, ki je zelo zahteven, ima daljšo ročnost in je veliko ljudem nedosegljiv zaradi prenizkih prihodkov. In še nekaj. Četudi najamete nepremičninski kredit, to še ne pomeni, da boste imeli dovolj denarja za nakup nepremičnine, ki si jo želite.

V veliki večini primerov morate pri nakupu sodelovati z vsaj 20% vložkom, sicer boste do kredita težko prišli. Kredit lahko najamete na svoji matični banki kjer boste imeli morda na voljo nekoliko boljše pogoje, ali pa na kakšni drugi. Celo v tujini si lahko omislite kredit za nepremičnino, a bodite v tem primeru zelo previdni in preverite vse pogoje in višino stroškov ter zahtevane obresti kredita, ki so lahko tudi zelo visoke. Včasih ni dobro gledati samo na višino kredita, pač pa tudi koliko nas bo stal.

Ko je nepremičninski kredit malenkost premalo

Če ste kljub vsemu trudu uspeli iztržiti zgolj nepremičninski kredit, ki ne zadostuje za nakup nepremičnine v celoti, ali pa je denimo ravno dovolj, a nič ne ostane za opremo, vam lahko morda pomagajo hitri krediti. Seveda prej preverite ali do njih sploh lahko pridete ob dejstvu, da že imate nepremičninski kredit. Povsod morda res ne, a vendarle obstajajo banke kjer je to mogoče. Predvsem na spletu boste našli takšne ponudbe kjer vam bodo v tem pogledu pogledali skozi prste.

Gre namreč za dejstvo, da se včasih odločimo kupiti določeno nepremičnino v nekoliko slabšem stanju, saj je tako cenejša in jo kasneje obnovimo po ugodni ceni in tako pridobimo na vrednosti. Nekateri se celo poklicno ukvarjajo s tem in na ta način kujejo velike dobičke. Kredit je nato hitro odplačan, v žepu pa ostane lep znesek. Pri tem velja dodati še, da je kredit, ki je predčasno odplačan tudi mnogo cenejši.

Ko je nepremičninski kredit nedosegljiv

Seveda ni nujno, da lahko vsak najame nepremičninski kredit. Gre za dejstvo, da mora imeti dovolj solidne prihodke kar pa je danes precej bolj redko, ko bi si morda želeli. V tem primeru si lahko pomagata tudi partnerja, ki živita skupaj. Možno je namreč najeti nepremičninski kredit na način, da sta udeležena oba. In ne le partnerja, tudi kakšen sorodnik lahko jamči h takšnemu kreditu. Možnosti vendarle je nekaj, čeprav je kredit za nepremičnino vseeno zelo zahtevna zadeva.

Ob tem je treba izpolnjevati še kar nekaj drugih pogojev in zagotoviti lep kup dokumentacije. Kakorkoli, na koncu je vsekakor vredno, ko se vselimo v lastno stanovanje ali hišo. Čeprav plačujemo obroke za kredit pa vemo, da bo ta nepremičnina nekoč naša. Povsem drugače, kot plačevati najemnino, ki je lahko celo višja od obroka kredita, pa nato takšno stanovanje nikoli ni naša last. Preverite različne ponudbe, zahtevajte izračun kredita in izberite najboljšega zase.

Tagovi:

Više članaka

Kako uveljavljati stroške v podjetju?

Kako uveljavljati stroške v podjetju?

Kdorkoli je že imel opraviti s podjetništvom, se dobro zaveda kako zelo so v podjetju pomembni stroški. Še posebej kadar govorimo o letnih bilancah, ki konec leta povedo koliko je