Kako na zimske počitnice?

Kako na zimske počitnice?

Kako na zimske počitnice?

Je zima pred vrati vi pa se še niste odločili kako in kam na zimske počitnice? V prvi vrsti je pomembno ali greste počitnikovat sami, s partnerjem ali z družino. V tem primeru bo precej lažje načrtovati, kljub vsemu, pa bo treba izbrati še lokacijo. Slednja bo odvisna od več dejavnikov kot na primer cene in tega kakšne aktivnosti vas veselijo. Če ste po duši smučar in obožujete sneg boste iskali kakšna prijetna smučišča, v nasprotnem primeru pa morda za zimske počitnice izberete toplice.

Vas muči klasična težava vezana na finance? Seveda so vse počitnice in dopusti tesno povezani z denarjem. Tega je na žalost vedno premalo in tekoči stroški nas prisilijo, da včasih vzamemo kakšen hitri kredit. Na ta način si lahko privoščimo lepe počitnice na obroke katere mnogo lažje odplačamo v nekaj mesecih kot bi bilo to v primeru celotnega zneska. Vas muči jemanje kredita za dopust? Potem poskušajte najti kakšno ugodnejšo opcijo.

Aktivne zimske počitnice

Predvsem mlajši, otroci in športniki po duši imajo najraje aktivne zimske počitnice. To pomeni, da bi se potepali po svežem zraku, hodili po snegu, v hribe, smučali in se sankali. Mladina v zadnjem času zelo rada deska. Za aktivne ljudi in družine je smučišče pravi raj, ki pa zahteva tudi kar nekaj opreme. Potrebno je nakupiti smuči, palice, smučarske čevlje in topla oblačila kar nikakor ni poceni. K sreči takšna oprema zdrži kar nekaj let.

A ne pri otrocih, ki za zimske počitnice skoraj vsako leto potrebujejo novo opremo, saj staro hitro prerastejo. Rešitev teh težav se nahaja v obisku sejmov z rabljeno smučarsko opremo. Tam boste namreč našli opremo, ki je stara morda zgolj eno leto in je bila rabljena le nekajkrat ter še vedno kot nova. Ob tem, pa jo boste lahko kupili po vsaj polovično nižjem znesku kot v trgovini. Ne gre za avtomobil, da bi se bali ali je kaj narobe z motorjem. Rabljene smuči bodo opravile svojo nalogo.

Brezskrbno na zimske počitnice

So pa aktivne zimske počitnice lahko tudi nekoliko nevarne. Skakanje po različnih skakalnicah, hitra vožnja ali kakšna ledena ploskev kaj hitro poskrbijo za neželeno nezgodo. Pri teh največkrat prihaja do zlomov rok, zapestij, ključnic in udarcev v glavo. Prav zato se na zimske počitnice odpravite zgolj popolno opremljeni. Ne pozabite na zaščitno čelado, rokavice in drugo opremo. Smučarska čelada je pri nas za otroke obvezna do 14-ega leta tudi odraslih pa skorajda več ne vidite brez njih.

Ne glede na to kako zelo pripravljeni se podajate na smučišče pa še pravočasno poskrbite tudi za dodatno zavarovanje. Aktivni ljudje, ki so ves čas v gibanju imajo precej več možnosti za kakšno nezgodo. Tudi manjše nezgode lahko prerastejo v velike težave, ko je treba obiskati zdravnika. Pozanimajte se o različnih možnostih in izberite paket zavarovanja, ki vam najbolj ustreza. Morda izberete kar zavarovanje za celotno družino in se tako mirno podate novim avanturam naproti.

Tagovi:

Više članaka