motion free

Intenskin - genetsko pomlađivanje

Za regeneraciju kože i ljepši ten
  • Bori se protiv šest vrsta bora, uključujući bore povezane sa stresom
  • Obnavlja ravnotežu vode i lipida u tankoj epidermi
  • Stvara bestežinski pomlađujući veo - zateže i zaglađuje
  • Budi osjetne receptore u koži, čije funkcije s vremenom blijede
  • Ciljani učinak na područja kože koja su izgubila mladost

Kako negovati kožo

Kako negovati kožo

Kako negovati kožo?

Ko govorimo o negi kože se moramo pri tem zavedati, da gre za naš največji organ, ki prekriva naše telo in nas ščiti pred zunanjimi vplivi in poškodbami vitalnih notranjih organov. A tudi koža mora ostati zdrava in biti negovana. Zato si oglejmo kako negovati kožo glede na tip kože in tudi glede na določeno obdobje v letu.

Najprej pa si oglejmo kako negovati kožo vsak dan. Nega kože se prične že zjutraj, ko vstanemo. Sledi umivanje obraza kar storimo kar z mlačno vodo ali s pomočjo blagega mila za umivanje obraza. Ker pa koža ni samo na obrazu je potrebno seveda poskrbeti za celo telo, a to vendarle ne zjutraj.

Za kožo je pomembno, da je dovolj hidrirana in nahranjena. To storimo tako, da jo po čiščenju, umivanju ali prhanju nahranimo z ustrezno kremo. Vsekakor pa drži, da se največ ukvarjamo s kožo na obrazu in rokah. Zakaj? Verjetno zato, ker je tam tudi najbolj izpostavljena in vidna.

Kako negovati kožo na obrazu?

Med bolj izpostavljenimi deli je seveda koža na obrazu in na rokah. In ne gre zgolj za to, da želimo ugajati drugim pač pa tudi zato, da poskrbimo zanjo tam kjer najbolj trpi. Koža je izpostavljena vsem zunanjim vplivom. Sonce, visoke temperature, nizke temperature, veter, dež in podobno. Poglejmo kako negovati kožo na obrazu v različnih letnih časih.

Najprej povejmo zakaj se ji je treba tako zelo posvetiti. Negovana koža namreč dlje časa ostane prožna, napeta in mladostna. Ker pa si danes bolj kot kajkoli želimo večne mladosti, je jasno, da bomo še posebej poskrbeli za kožo na obrazu. Poleti je naš obraz, pa tudi vrat izpostavljen UV žarkom in visokim temperaturam. O tem kako negovati kožo poleti je bilo napisanega že precej.

Najbolj pomembno pa je, da kožo v tem času zaščitimo pred škodljivim UV sevanjem, ki v nasprotnem primeru poskrbi za hitro staranje kože. Prvih poškodb sicer ne vidimo, a se te razkrijejo pod določeno svetlobo. Zato je potrebno zanjo poskrbeti preden so poškodbe videti s prostim očesom. Poskrbite za hidracijo?

Kako negovati kožo pozimi?

Ne glede na letni čas naša koža potrebuje redno čiščenje, še posebej ličil na obrazu. Nikar ne hodite v posteljo naličeni saj boste na ta način zaprli pore na koži, kar jo bo dobesedno dušilo celo noč. O tem kako negovati kožo pozimi pa bi lahko govorili kar nekaj časa.

Najprej povejmo, da je koža v domačem okolju zaradi ogrevanja in izsušenega zraka zelo prizadeta. Ko stopimo ven na mraz pa doživi še en šok česar posledica je razpokana koža in drobne skeleče ranice. V zimskem času koža potrebuje mastno in hranljivo kremo, pa tudi zaščito v obliki šalov, rokavic in podbno. Pomembno je, da vemo kako negovati kožo skozi celo leto.

Torej vsak dan. Nikar ne pretiravajte z umivanjem saj jo boste na ta način še bolj izsušili. Vsekakor pa ne posegajte prepogosto po pilingih. Seveda je dobro odstraniti mrtve kožne celice, nikakor pa ne pilinga izvajati, ko je koža še dovolj čista. Pazite tudi na prehrano in uživajte veliko sveže zelenjave in sadja ter vsekakor mešanico različnih oreščkov, ki so bogati z maščobnimi kislinami omega 3.

Tagovi:

motion free

Intenskin - genetsko pomlađivanje

Za regeneraciju kože i ljepši ten
  • Bori se protiv šest vrsta bora, uključujući bore povezane sa stresom
  • Obnavlja ravnotežu vode i lipida u tankoj epidermi
  • Stvara bestežinski pomlađujući veo - zateže i zaglađuje
  • Budi osjetne receptore u koži, čije funkcije s vremenom blijede
  • Ciljani učinak na područja kože koja su izgubila mladost

Više članaka

Po 40-em letu

Po 40-em letu

Če se nahajate v nekem obdobju, ko vas skrbijo leta in niste prepričani ali ste še mladi, ali pa že nekoliko starejši povejmo najprej nekaj dobrega. Življenjska doba ljudi na tem planetu se konstantno

Ali so gobe zdrave

Ali so gobe zdrave

Tokrat se bomo dotaknili ene zelo okusne teme, ki ji rečemo gobe. Gobe rastejo v naših gozdovih in jih je na voljo nešteto vrst. Seveda niso vse užitne, a večina vendarle. Gobe so na ta način brezplač