Kako privarčevati

Kako privarčevati

Vas zanima kako privarčevati?

Z vprašanjem kako privarčevati se pravzaprav ukvarjamo vsi. Le kdo ne bi rad na svojem bančnem računu ali v denarnici videl nekaj več denarja kot dejansko ga? A kako privarčevati, da ob tem ne bi trpele nujne reči? Seveda je jasno, da je potrebno plačevati račune in hoditi v trgovino, a kljub temu je moč to storiti ceneje.

Pri računih oziroma položnicah nas veliko stane elektrika. Porabo električne energije lahko zmanjšamo na več različnih načinov. Pa se dotaknimo ogrevanja in ohlajanja. Nekateri za ta del uporabljajo kar klimatsko napravo. Tako je, tudi za ogrevanje. Z novejšo tehnologijo to sploh ni več tako potratno je pa potrebno ob tem vedeti nekaj zadev.

Potrebujete kvalitetna okna in vrata, ter ustrezno močno napravo glede na kvadraturo. Če gre za večje površine, razmislite raje o toplotni črpalki in ogrevanju na pelete. Znesek za elektriko na položnici lahko konkretno znižate tudi z uporabo vse bolj priljubljenih sončnih panelov.

Kako privarčevati pri nakupovanju?

Še en od stroškov, ki je preprosto neizogiben je tisti iz trgovine. Jesti pač moramo, enako kot potrebujemo tudi pralni prašek, oblačila zase in za družino, ter ostale nujne reči. Ampak kako privarčevati potem? Kljub temu, da nakupimo vse življenjske potrebščine, lahko še vedno precej privarčujemo. Pričnite s sistematizacijo.

Če ste vajeni v trgovino hoditi vsak dan, spremenite rutino v enkrat na teden in takrat nakupite vse kar potrebujete. Seveda greste po sveže reči še vedno lahko vsak dan (kruh, mleko itd. ). Preden se odpravite v trgovino, preglejte hladilnik in police, ter naredite nakupovalni seznam. To je načrt kako privarčevati.

Ker boste nakupovali samo potrebne reči in ne kar na pamet, boste zapravili manj. Ne smete pa se v trgovini pregrešiti in jemati še drugih stvari s polic. Lahko pa si že doma odobrite določen znesek za pregrehe, a preko tega ne smete iti. Konec meseca bo nasmešek ob pogledu v denarnico precej večji kot prej.

Kako privarčevati pri potnih stroških?

Se sprašujete kako privarčevati pri prevozu? Imate doma dva avtomobila? Pomislite ali zares potrebujete oba in se s partnerjem dogovorita za skupen prevoz. Če živite v centru mesta imate morda na voljo izposojo električnega avtomobila s čimer bi zares ogromno prihranili. In ne le na gorivu.

Na ta način boste privarčevali tudi pri servisu, menjavi pnevmatik, popravilih in podobno. Pomislite ali se ne bi raje vozili v službo z avtobusom ali vlakom. Mesečna vozovnica vas bo stala precej manj kot stroški za osebni avtomobil. Pa še stali ne boste več v gneči, med vožnjo pa boste lahko dremali, brskali po spletu ali klepetali. Receptov kako privarčevati je kar nekaj.

Če se v službo vozite iz kraja od koder prihaja še kakšen sodelavec, se lahko vozita skupaj in razdelita stroške. Spomladi, poleti in del jeseni se lahko v službo vozite s kolesom ali električnim skirojem, če seveda oddaljenost ni prevelika. Vse to vam bo na koncu prineslo izjemne prihranke.

Tagovi:

Više članaka

Kaj je financiranje

Kaj je financiranje

Tokrat bomo iz različnih kotov pogledali kaj je financiranje. Morda vam najprej pade na misel tisto financiranje, ki ga ponuja banka. Res je, krediti, kreditne kartice in podobna posojila so vse oblik

Kakšen denar poznamo

Kakšen denar poznamo

Ko se sprašujemo o tem kakšen denar poznamo, imamo v mislih različne oblike denarja. Pa ne samo papirnatih bankovcev in kovinskih kovancev, pač pa tudi druge vrste denarja. Ne veste katere so to? Mord

Kako zmanjšati stroške

Kako zmanjšati stroške

Če se sprašujete kako zmanjšati stroške pri porabi električne energije, vam bomo našteli nekaj zelo preprostih in pametnih nasvetov. Če veliko električne energije zapravite pozimi za ogrevanje in pole