Kako zmanjšati stroške

Kako zmanjšati stroške

Kako zmanjšati stroške za elektriko?

Če se sprašujete kako zmanjšati stroške pri porabi električne energije, vam bomo našteli nekaj zelo preprostih in pametnih nasvetov. Če veliko električne energije zapravite pozimi za ogrevanje in poleti za hlajenje si obvezno omislite toplotno črpalko, ob tem pa pomislite ali so vaša okna in vrata v primernem stanju in ne prepuščajo preveč temperature.

Prav tako si omislite ustrezna senčila, saj z njihovo pomočjo zlahka zadržite več toplote v hiši, poleti pa jo zadržite pred njo. Preverite s čim je mogoče najceneje ogrevati in prilagodite svoj ogrevalni sistem. Že nekaj časa za poceni ogrevanje velja ogrevanje na pelete. Poglejmo pa še kako zmanjšati stroške za elektriko drugje.

Uporabite LED sijalke, ki se praktično ne segrevajo, oddajajo lepo svetlobo in omogočajo zares velik prihranek pri porabi električne energije. Ugašajte luči kadar jih ne potrebujete in zvečer prižgite raje kakšno romantično svečko. Preverite ponudnike električne energije in po potrebi zamenjajte svoj predrag paket za ugodnejšega.

Kako zmanjšati stroške v kuhinji?

Če imate družino se še kako dobro zavedate koliko denarja odteče skozi kuhinjo. Nahraniti je potrebno nekaj lačnih ust, ki pa niso vsa zadovoljna z isto hrano. Velikokrat se kaj tudi zavrže in prav tu tiči kopica nepotrebnih stroškov. Racionalizirajte porabo živil z odmerjenimi recepti in skrbno pripravo obrokov. Kako zmanjšati stroške pri prehrani še drugje?

Seveda je eden večjih stroškov prehranjevanja, če to počnemo v restavracijah, ali pa hrano naročamo domov. Temu se zlahka izognemo na način, da si skuhamo sami. Seveda pa se je potrebno od časa do časa tudi malce razvajati, zato si na začetku meseca predvidite te stroške in se jih držite. Zdaj vidite kako zmanjšati stroške v kuhinji, kar pa še vedno ni vse.

Stroške s prehrano si zmanjšamo tudi na način, da imamo pred hišo kakšen vrtiček s svežo zelenjavo. Če tega nimamo, lahko kaj malega posadimo na balkonu. V skrajnem primeru pa lahko za ugodno ceno tudi najamemo manjši kos zemljice in jo preuredimo v vrt.

Kako zmanjšati stroške še drugje?

Še veliko je načinov kako zmanjšati stroške. Eden teh je denimo, da ne zahajamo v lokale, da bi se dobili s prijatelji, pač pa zabavo raje priredimo doma. Seveda je potrebno občasno tudi ven in se podružiti kje v centru mesta ali v priljubljenem lokalu. Vendarle pa lahko s kombinacijo zunaj/doma, močno prihranimo.

Nakupujete samo oblačila priznanih znamk? To je še eden od receptov kako zmanjšati stroške. Omislite si lepa oblačila, ki pač ne nosijo zvenečih imen in kmalu boste ugotovili, da imate morda na sebi še bolj udobno oblačilo, ki stane pol manj. Večina ljudi tako ali tako ne spremlja katere znamke nosite, torej je pomembno le, da je všeč vam.

Ne nasedajte vsem akcijam in trikom trgovcev, vseeno pa preverite kataloge s popusti. Nikoli ne kupujte nečesa samo zato, ker je po znižani ceni ampak zgolj takrat, ko to potrebujete. Nakupovanje na zalogo se ne obnese in prinaša samo nepotrebne stroške.

Tagovi:

Više članaka