motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Koliko kalorij porabim

Koliko kalorij porabim

Koliko kalorij porabim čez dan?

Ker smo ljudje precej obremenjeni s svojim videzom, telesno težo in tem kaj dajemo vase, ni nič nenavadnega, če se kdaj vprašate “koliko kalorij porabim čez dan? “. Gre namreč za tisti del, ki nam pove ali smo pojedli dovolj, premalo ali preveč. Če v telo vnesemo precej več kalorij, kot jih čez dan porabimo, je jasno, da se bodo te začele nekje nabirati.

Rezultat tega nabiranja pa se seveda izkaže kot odvečni kilogrami. Ti se najraje kopičijo okoli trebuha zaradi česar smo še posebej nesrečni. Garderoba nam ni več prav, prav tako pa postanemo nekoliko nesamozavestni. Zato se morate poleg vprašanja koliko kalorij porabim, vprašati tudi koliko jih v telo vnesete.

To se sliši sicer precej zapleteno, a v resnici je dokaj enostavno. Na spletu boste zlahka našli podatke o tem koliko kalorij vsebuje določeno živilo. Prav tako boste zelo hitro znali izračunati koliko le teh potrebujete, da boste imeli energije dovolj za ves dan.

Koliko kalorij porabim če sedim?

Mislite, da pri sedenju ne porabite nič kalorij? Ravno nasprotno. Presenečeni bi bili koliko energije človek porabi samo za sedenje, pa čeprav je ves čas popolnoma na miru. Torej, koliko kalorij porabim med sedenjem? Pa poglejmo. Med sedenjem boste 100 kalorij porabili v dobri uri in pol.

To je nekako primerljivo z dobrimi desetimi minutami igranja tenisa, ali pa petnajstimi minutami dela na vrtu. Se vam zdi dovolj? Kakor komu. A, če boste želeli shujšati boste morali postoriti precej več kot to. Tudi med spanjem se pokuri nekaj kalorij. Se sprašujete “koliko kalorij porabim med spanjem”? Podobno kot pri sedenju boste pri spanju v dobri uri in pol porabili okrog 100 kalorij.

Verjetno pa si boste želeli glede prekomerne teže nekoliko hitrejšega povratka v zeleno območje. V tem primeru boste seveda posegli po telovadbi, morda fitnesu, teku ali denimo plavanju. Ko smo že pri plavanju povejmo, da boste 100 kalorij pokurili z osmimi minutami plavanja.

Koliko kalorij porabim pri rekreaciji?

Če ste človek akcije, se sprašujete “koliko kalorij porabim“, imate radi šport in rekreacijo vas bodo razveselili spodnji podatki. Dve uri igranja tenisa z vašim prijateljem bosta vašemu telesu pomagali porabiti kar 1200 kalorij. To pomeni, da boste izničili kakšen obrok ali pa opravičili pivo popito po sami rekreaciji. Imate otroke? Odlična novica za vaše kalorije.

V eni uri igre z njimi boste porabili okrog 300 kalorij. Vam likanje jemlje voljo do življenja? Naj vam ne bo hudo naslednjič poprijeti za likalnik saj boste pri tem v eni uri porabili okrog 150 kalorij. Naj vprašanje “koliko kalorij porabim” sodi v vaš vsakdan na način, da si poiščete ustrezno rekreacijo za optimalne številke.

To pomeni, da boste znali povsem natančno odmeriti intenzivnost vaše vadbe, rekreacije ali drugih aktivnosti, glede na steštevek kalorij, ki jih čez dan zaužijete ali pa jih želite porabiti. Zapomnite pa si, da morate v primeru, da želite shujšati, zaužiti nekaj manj kalorij kot jih porabite.

Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna

 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora

Više članaka