Na kaj paziti pri nakupu prenosnika

Na kaj paziti pri nakupu prenosnika

Na kaj paziti pri nakupu prenosnika?

Dandanes brez računalnika praktično ne moremo več. Potrebujemo ga za delo, komunikacijo, iskanje informacij, nakupovanje in tudi zabavo. Zato je jasno, da je računalnik z nami v službi in tudi doma. Ko pa ga želimo imeti tudi na poti, seveda razmišljamo o prenosnem. Pa veste na kaj paziti pri nakupu prenosnika?

Vsekakor ni vseeno za kakšen prenosnik se odločimo, saj je precej tega odvisnega od tega za kaj ga v resnici potrebujemo. Če gre zgolj za delovno postajo, ki naj bi nam omogočila pregleden način dela s spletno pošto, ali urejanja računov, morda kakšnih tabel, potem bo seznam reči na kaj paziti pri nakupu prenosnika dokaj kratek, saj bo zadoščal že kakšen cenovno ugoden model.

Precej drugačne pa so stvari, ko govorimo o nekoliko bolj zahtevni uporabi. Denimo, da za svoje delo potrebujete močno grafično podporo pri oblikovanju, ali izdelavi spletnih strani. V tem primeru boste seveda potrebovali nekaj več grafične in procesorske moči.

Na kaj paziti pri nakupu prenosnika za delo?

Kot smo omenili bo za grafično urejanje potreben prenosnik, ki bo omogočal nemoteno delovanje pri uporabi zahtevnih programov aplikacij. Pa ne le to. Pri takšnem delu poste potrebovali večji zaslon, ki bo sposoben kazati kvalitetne barvne odtenke in tudi ostro sliko. Na kaj paziti pri nakupu prenosnika torej v tem primeru?

Poleg velikosti zaslona in kvalitetnega prikaza bi veljalo razmisliti še o nečem in sicer o zaslonu na dotik. Takšni prenosni računalniki imajo navadno na voljo tudi posebno pisalo s katerim boste zlahka urejali grafične podobe, ki jih potrebujete za svoje delo. Vse to je tisto kar šteje pod vprašanje na kaj paziti pri nakupu prenosnika.

Pa tudi na sestankih vam bo prišlo takšno pisalo prav saj vam ne bo potrebno čečkati v kakšen neroden blok kjer že tako ničesar več ne najdete. Pred nakupom prenosnika se vsekakor pozanimajte pri prodajalcu še prej pa obiščite kak namenski forum in o tem povprašajte poznavalce.

Na kaj paziti pri nakupu prenosnika za mladino?

Ker pa ni vse v delu pa je potrebno pomisliti tudi na zabavo. če boste prenosni računalnik uporabljali doma in si ga boste z družino tudi delili, obstaja še en segment zahtev na kaj paziti pri nakupu prenosnika. Še posebej mladina se rada igra in današnje igre so precej zahtevne do strojne opreme. Govorimo o procesorski moči, grafiki, zvoku, pa tudi o shranjevanju oziroma spominu.

Na kaj paziti pri nakupu prenosnika, ki bo namenjen tudi zabavi torej? Našteli smo že kar nekaj reči h katerim dodajmo še velikost in preglednost zaslona, ki za oči ne sme biti preveč utrujajoč. Ker boste doma verjetno na prenosniku pogledali tudi kakšen film, je vse prej našteto kot naročeno za ta del sprostitve.

Še en ključen element pa tiči v akumulatorju naprave. Pri prodajalcu pred nakupom preverite koliko časa bo zdržala baterija pri polnem delovanju in se pozanimajte glede zmogljivejše baterije ali pa si vsaj omislite nadomestno.

Tagovi:

Više članaka