Skrite Android funkcije

Skrite Android funkcije

Skrite Android funkcije

Imate v lasti pametni mobilni telefon katerega poganja operacijski sistem Android? Potem si boste seveda želeli izvedeti nekaj skrivnosti, ki vam morda še niso znane. Tokrat bomo preverili skrite Android funkcije za katere morda ne velja, da so dostopne vsem in vedno, a dejstvo je, da obstajajo. Pa poglejmo kaj nam skriva naš pametni telefon.

Za začetek vam bomo opisali eno zelo uporabno funkcijo za katero verjetno niste vedeli. Kot veste ima vaš aparat na dnu tri navidezne tipke označene s kvadratom, krogom in trikotnikom. Če boste na kvadratek denimo na hitro dvakrat tapnili, se vam bo odprla nazadnje uporabljena aplikacija. A skrite Android funkcije so tudi drugje.

Vendarle pa ostanimo še nekaj časa pri kvadratku. Če vaš telefon, oziroma strojna oprema to omogočata, boste s pomočjo kvadratka lahko razdelili zaslon in uporabljali kar dve različni aplikaciji naenkrat. To storite tako, da kliknete na aplikacijo, ki jo želite uporabiti, potem pa za nekaj sekund držite kvadratek in pred vami se pojavita dva zaslona.

Skrite Android funkcije so tudi drugje

Pa poglejmo kje vse se še nahajajo skrite Android funkcije. Si želite na zaslonu telefona krasen prikaz vremena, ure ali kakšnega drugega orodja kot je na primer pregledovalnik spletne pošte ali statistik obiska vaše spletne strani? Potem na zaslonu poiščite prazen prostor in nanj za nekaj sekund pritisnite s prstom.

Odprle se vam bodo nastavitve za ozadje pa tudi za namestitev različnih vtičnikov (widgetov). Nastavitev le teh je popolnoma enostavna, potrebovali boste le dovolj prostora na zaslonu. če tega nimate zaradi preostalih ikon, enostavno odprite novo zaslonsko stran. To niso ravno skrite Android funkcije ampak novo stran postavite tako, da potem, ko se pojavijo nastavitve za ozadje in vtičnike, enostavno podrsate naprej in kliknete na + znak.

Kot vidite je vaš telefon poln majhnih presenečenj, a se tu seveda še ne bomo ustavili. Pokukali bomo še globlje in vam skušali na ta način še bolj olajšati uporabo vašega pametnega telefona z operacijskim sistemom Android.

Druge skrite Android funkcije

Ker so določene skrite Android funkcije zares skrite, čeprav popolnoma brez razloga vam bomo opisali še eno. Sicer sploh ne gre za skrivanje, le težko bi jih bilo nekako izpostaviti, zato se je potrebno malce bolj poglobiti v delovanje operacijskega sistema. Verjetno niste vedeli, da posamezne aplikacije na telefonu vsebujejo bližnjice.

To pomeni, da vam ni potrebno aplikacije najprej zagnati. Tudi tam so skrite Android funkcije. Vzemimo za primer Gmail v katerem bi radi napisali novo sporočilo. Namesto, da aplikacijo odprete in kliknete na “ustvari novo”, lahko to storite precej hitreje. Enostavno za dve sekundi pritisnite na ikono Gmail, nakar se vam odprejo različne možnosti in izberete tisto, ki jo potrebujete.

Tudi veliko drugih aplikacij na ta način omogoča hiter dostop do nekaterih funkcij, seveda pa ne vse. Katere so to, pa boste morali raziskati sami. Ima pa Android še nekaj skritih kod, ki jih uporabimo s pomočjo telefonske tipkovnice, a o teh tokrat raje ne bomo saj ne želimo, da bi si po nesreči naredili težavo namesto usluge.

Tagovi:

Više članaka

Prednosti bioklimatske pergole in še precej več

Prednosti bioklimatske pergole in še precej več

Bioklimatska pergola = doživljenjska konstrukcijska rešitev. Najbolj priljubljen del tega izdelka je streha, sestavljena iz rotirajočih se letvic. Pri upravljanju rotiranja letvic in kontroliranja moč

Katero igro igrati

Katero igro igrati

Ena od dilem igranja spletnih iger je zagotovo katere casino igre igrati. Dilema zato, ker jih je na voljo zares veliko in se človek kar težko upre, da ne bi preizkusil kar vseh. To seveda sploh ni sl