Skrite Android funkcije

Skrite Android funkcije

Skrite Android funkcije

Imate v lasti pametni mobilni telefon katerega poganja operacijski sistem Android? Potem si boste seveda želeli izvedeti nekaj skrivnosti, ki vam morda še niso znane. Tokrat bomo preverili skrite Android funkcije za katere morda ne velja, da so dostopne vsem in vedno, a dejstvo je, da obstajajo. Pa poglejmo kaj nam skriva naš pametni telefon.

Za začetek vam bomo opisali eno zelo uporabno funkcijo za katero verjetno niste vedeli. Kot veste ima vaš aparat na dnu tri navidezne tipke označene s kvadratom, krogom in trikotnikom. Če boste na kvadratek denimo na hitro dvakrat tapnili, se vam bo odprla nazadnje uporabljena aplikacija. A skrite Android funkcije so tudi drugje.

Vendarle pa ostanimo še nekaj časa pri kvadratku. Če vaš telefon, oziroma strojna oprema to omogočata, boste s pomočjo kvadratka lahko razdelili zaslon in uporabljali kar dve različni aplikaciji naenkrat. To storite tako, da kliknete na aplikacijo, ki jo želite uporabiti, potem pa za nekaj sekund držite kvadratek in pred vami se pojavita dva zaslona.

Skrite Android funkcije so tudi drugje

Pa poglejmo kje vse se še nahajajo skrite Android funkcije. Si želite na zaslonu telefona krasen prikaz vremena, ure ali kakšnega drugega orodja kot je na primer pregledovalnik spletne pošte ali statistik obiska vaše spletne strani? Potem na zaslonu poiščite prazen prostor in nanj za nekaj sekund pritisnite s prstom.

Odprle se vam bodo nastavitve za ozadje pa tudi za namestitev različnih vtičnikov (widgetov). Nastavitev le teh je popolnoma enostavna, potrebovali boste le dovolj prostora na zaslonu. če tega nimate zaradi preostalih ikon, enostavno odprite novo zaslonsko stran. To niso ravno skrite Android funkcije ampak novo stran postavite tako, da potem, ko se pojavijo nastavitve za ozadje in vtičnike, enostavno podrsate naprej in kliknete na + znak.

Kot vidite je vaš telefon poln majhnih presenečenj, a se tu seveda še ne bomo ustavili. Pokukali bomo še globlje in vam skušali na ta način še bolj olajšati uporabo vašega pametnega telefona z operacijskim sistemom Android.

Druge skrite Android funkcije

Ker so določene skrite Android funkcije zares skrite, čeprav popolnoma brez razloga vam bomo opisali še eno. Sicer sploh ne gre za skrivanje, le težko bi jih bilo nekako izpostaviti, zato se je potrebno malce bolj poglobiti v delovanje operacijskega sistema. Verjetno niste vedeli, da posamezne aplikacije na telefonu vsebujejo bližnjice.

To pomeni, da vam ni potrebno aplikacije najprej zagnati. Tudi tam so skrite Android funkcije. Vzemimo za primer Gmail v katerem bi radi napisali novo sporočilo. Namesto, da aplikacijo odprete in kliknete na “ustvari novo”, lahko to storite precej hitreje. Enostavno za dve sekundi pritisnite na ikono Gmail, nakar se vam odprejo različne možnosti in izberete tisto, ki jo potrebujete.

Tudi veliko drugih aplikacij na ta način omogoča hiter dostop do nekaterih funkcij, seveda pa ne vse. Katere so to, pa boste morali raziskati sami. Ima pa Android še nekaj skritih kod, ki jih uporabimo s pomočjo telefonske tipkovnice, a o teh tokrat raje ne bomo saj ne želimo, da bi si po nesreči naredili težavo namesto usluge.

Tagovi:

Više članaka

IPhone ali Android

IPhone ali Android

Večna dilema, ki se tiče sveta mobilnih telefonov je ali izbrati operacijski sistem in napravo iPhone ali Android. Tokrat bomo pokukali v zaodrje velikanov in preverili zakaj je morda eden boljši od d

Trik za obdelavo fotografij na telefonu

Trik za obdelavo fotografij na telefonu

Le kdo danes nima ves čas pri sebi svojega pametnega telefona? Večina pa ga niti več ne uporablja samo za klicanje ali pošiljanje sporočil, pač pa za brskanje po spletu, pregledovanje spletne pošte in

Na kaj paziti pri nakupu prenosnika

Na kaj paziti pri nakupu prenosnika

Dandanes brez računalnika praktično ne moremo več. Potrebujemo ga za delo, komunikacijo, iskanje informacij, nakupovanje in tudi zabavo. Zato je jasno, da je računalnik z nami v službi in tudi doma. K