Kako izbrati tekaške čevlje

Kako izbrati tekaške čevlje

Kako izbrati tekaške čevlje?

Preden se podate na svoje prve tekaške kilometre pomislite ali imate vso potrebno opremo. Glede na letni čas boste poleg majice in kratkih hlač potrebovali še kakšno vetrovko in tekaške pajkice. Seveda pa nikakor ne moremo mimo tekaške obutve. Veste kako izbrati tekaške čevlje? Ni namreč vseeno kaj obujete saj so prav noge tiste, ki prenesejo največji delež obremenitev.

Tekaška obutev je pomembna iz več vidikov. Prvi je ta, da mora biti vašim nogam udobno, hkrati pa morajo počivati v udobnem objemu kvalitetnega materiala. Prav tako je zelo pomembno kakšen je podplat in, da ima nekakšen sistem blaženja udarcev. Zato vam tokrat podajamo nekaj nasvetov kako izbrati tekaške čevlje.

Tekaških copat nikoli ne kupujte preko spleta, če jih prej še niste videli v živo. Seveda je nakupovanje preko spleta dobrodošlo, ker je navadno precej ceneje, a v tem primeru pojdite najprej v fizično trgovino, čevlje preizkusite in šele nato kupite preko spleta.

Nasvet kako izbrati tekaške čevlje

Še en nasvet glede tega kako izbrati tekaške čevlje bi bil, da si o njih nekaj informacij pridobite na spletu. Preberite kakšen tekaški članek ali se udeležite pogovora na tekaškem forumu. Če kje, boste prav tam dobili največ dobrodošlih informacij. Morate pa se zavedati, da se noga od noge razlikuje, zato ne kupujte tekaških čevljev samo zato, ker so nekomu drugemu všeč.

Lahko, da ima popolnoma drugačen tip stopala in mu takšni ustrezajo, vam pa ne bodo. Zato ponavljamo še enkrat, če želite vedeti kako izbrati tekaške čevlje jih testirajte na licu mesta. V veliko pomoč vam bo tudi prodajalec, ki o tej temi ve zelo veliko, a zgolj v primeru, da boste kupovali v namenski trgovini s tekaško obutvijo.

Zelo pomembni so še nekateri drugi detajli zato nikar naj ne bo cena vaše prvo vodilo. Seveda je potrebno gledati tudi na proračun, a vseeno velja, da ni dobro kupovati samo zato, ker je poceni.

Kako izbrati tekaške čevlje za svojo nogo?

Omenili smo že, da se noga od noge razlikuje, zato je morda vam en par tekaške obutve precej bolj udoben kot nekomu drugemu. Razlike se pojavljajo denimo v višini narta, pa podplata in denimo postavitvi nožnih prstov. Prav tako je pomemben vaš stil teka. O tem kako izbrati tekaške čevlje za posameznika je bilo povedanega že precej, a vsekakor se morate zavedati vsaj osnov.

V primeru, da boste nakupovali preko spleta obvezno preverite kakšna je politika podjetja kar se menjave čevljev tiče. Povsem lahko se vam pripeti, da ne boste izbrali prave velikosti ali pa, da vam kakorkoli drugače čevlji ne bodo ustrezali. Kako izbrati tekaške čevlje preko spleta je sicer precej težko govoriti.

Predlagamo vam, da v trgovini s športno obutvijo tekaške čevlje obujete na nogavice, ki jih boste nosili tudi med tekom in čevlje v popolnosti zavežete. Nato se sprehodite po trgovini, naredite kakšen poskok in preverite občutek ob pristanku na tla.

Tagovi:

Više članaka

Balinanje

Balinanje

Ko pomislimo na balinanje, pomislimo na igrišče ob kakšnem lokalu na katerem upokojenci preganjajo svoj dolgčas, se družijo in kaj spijejo. A to še zdaleč ni prava slika tega izjemno zanimivega športa

Kako pričeti z golfom

Kako pričeti z golfom

Če ste se v nekem trenutku odločili, da je dovolj posedanja za računalnikom in bi se radi lotili kakšne aktivnosti, potem ste zagotovo prečesali nekaj različnih možnosti. Pa denimo, da niste pretiran

Kdo je Luka Dončić

Kdo je Luka Dončić

Težko bi komurkoli verjeli, da ne ve kdo je Luka Dončić, a vseeno je zagotovo še kakšen podatek, ki ga o tem neverjetnem fantu in odličnem košarkarju še ne poznate. Luka Dončić je bil rojen 28. 2. 199