Kdo je Luka Dončić

Kdo je Luka Dončić

Veste kdo je Luka Dončić?

Težko bi komurkoli verjeli, da ne ve kdo je Luka Dončić, a vseeno je zagotovo še kakšen podatek, ki ga o tem neverjetnem fantu in odličnem košarkarju še ne poznate. Luka Dončić je bil rojen 28. 2. 1999. Košarka mu je bila dobesedno položena v zibko saj je bil tudi njegov oče Saša izjemen košarkar.

Njegov prvi klub je bila ljubljanska Olimpija kjer se je takoj videlo, da gre za izjemen potencial, zato ne čudi, da ga je že pri 13-ih letih v svoje vrste zvabil velikan Real iz Madrida. In ne le, da so ga zvabili v klub in mu ponudili vse možnosti za nadaljnji razvoj pač pa so ga pri rosnih 16-ih že uvrstili v člansko moštvo kjer se je takoj videlo kdo je Luka Dončić.

Pri17-ih letih je postal najmlajši zmagovalec finala španskega prvenstva. Od te točke dalje je kariera mladega zvezdnika samo še rasla in kazala na nekaj velikega.

Poglejmo kdo je Luka Dončić

Za vse tiste, ki morda ne veste kdo je Luka Dončić povejmo, da je v Evroligi pri 17-ih letih postal najmlajši igralec izbran za najboljšega igralca kroga. Poleg vseh osvojenih nagrad in naslovov v domačem prvenstvu pa je v sezoni 17/18 z Realom pokoril tudi Evropo! In ne le to.

S slovensko reprezentanco je pokoril Evropo tudi na EP v košarki kar je bila prava mala senzacija. Ob tem pa je bil izbran tudi v prvo peterko prvenstva. Videti je bilo, da temu mlademu fantu meje postavlja samo še nebo, čeprav se danes zdi, da bo segel še dlje, vse do zvezd. Zdaj vidite kdo je Luka Dončić.

Njegova strma pot v tem športu pa se še ni ustavila. Leta 2018 so ga kot tretjega na naboru NBA izbrali Atlanta Hawks in ga takoj zamenjali za Traya Younga iz Dallasa. Kot vidimo danes je bil to posel stoletja za klub iz Teksasa.

Rezultati in dejanja govorijo kdo je Luka Dončić

Poleg rezultatov v športnem smislu, pa tudi ostala dejanja govorijo o tem kdo je Luka Dončić. Za začetek omenimo njegovo zrelost pri rosnih letih, njegovo spoštovanje do igre, igralcev in ljudi na sploh. Ima tudi močan čut za dobrodelnost, ter bolne otroke katere je večkrat počastil s svojim obiskom v bolnišnici.

Pa tudi to še ni celotna dimenzija tega kdo je Luka Dončić. Vse o njegovi prepoznavnosti povedo tudi številke, ki se vrtijo v pogodbah njegovih sponzorjev pa tudi plače v klubu. Luka je izjemno priljubljen in je v rekordnem času postal eden vodilnih obrazov lige NBA.

Pa morda še nekaj zanimivosti o katerih pišejo na njegovi spletni strani. Povedal je, da v primeru, da ne bi postal košarkaš bi si želel biti nogometaš. V nogometu logično navija za kraljevski Real Madrid kar ni nepričakovano potem, ko se je kot košarkaš tega kluba veliko družil tudi z nogometaši. Vsekakor super fant pred katerim je še neverjetna kariera.

Tagovi:

Više članaka

Balinanje

Balinanje

Ko pomislimo na balinanje, pomislimo na igrišče ob kakšnem lokalu na katerem upokojenci preganjajo svoj dolgčas, se družijo in kaj spijejo. A to še zdaleč ni prava slika tega izjemno zanimivega športa

Kako izbrati tekaške čevlje

Kako izbrati tekaške čevlje

Preden se podate na svoje prve tekaške kilometre pomislite ali imate vso potrebno opremo. Glede na letni čas boste poleg majice in kratkih hlač potrebovali še kakšno vetrovko in tekaške pajkice. Seved

Kako pričeti z golfom

Kako pričeti z golfom

Če ste se v nekem trenutku odločili, da je dovolj posedanja za računalnikom in bi se radi lotili kakšne aktivnosti, potem ste zagotovo prečesali nekaj različnih možnosti. Pa denimo, da niste pretiran