Kako pričeti z golfom

Kako pričeti z golfom

Kako pričeti z golfom?

Če ste se v nekem trenutku odločili, da je dovolj posedanja za računalnikom in bi se radi lotili kakšne aktivnosti, potem ste zagotovo prečesali nekaj različnih možnosti. Pa denimo, da niste pretiran ljubitelj teka, nogometne žoge ali kolesa, vseeno pa bi se radi rekreirali na svežem zraku. Ste kdaj pomislili na golf in kako pričeti z golfom?

Gre za sila zanimiv šport, ki se igra domala po celem svetu in je kar nekako po krivici “obdolžen”, da gre zgolj za šport premožnejših. Res je, nekoč so se tega športa s palico lotevali samo člani elitne družbe, a je v zadnjem času prišel na doseg rok tudi vsem ostalim. Še vedno se na golfskih igriščih sklepajo veliki posli, kar pa nikakor ni razlog, da se ne bi vprašali kako pričeti z golfom.

Gre za šport pri katerem ste lahko popolnoma sami s seboj in svojimi mislimi, hodite po prekrasni zelenici in udarjate žogice proti njihovemu cilju, ki je zgolj majhna luknjica v daljavi označena z zastavico.

Kako pričeti z golfom če si začetnik?

Vsi tisti, ki ste golf videli zgolj na televiziji dvomite vase in v to, da bi se ga lahko naučili igrati. A stvari so precej bolj enostavne kot se zdijo. Za začetek povejmo, da je golfskih igrišč na voljo kar nekaj, zato ni bojazni, da ne bi uspeli ugotoviti kako pričeti z golfom.

Za začetek boste seveda morali obiskati eno izmed igrišč. V resnici lahko upravitelja igrišča kontaktirate tudi preko spleta ali telefona. Navadno imajo v klubu vedno osebe, ki skrbijo za novince in jih pravilno usmerijo na pot golfista. Če ste popoln začetnik in ne veste kako pričeti z golfom, bo to optimalna pot.

Morate pa vedeti še nekaj malenkosti. Na golfsko igrišče vas ne bodo spustili, če pred tem ne boste opravili ustreznega izobraževanja in tudi ne v neprimerni opremi. Več o obojem povemo v nadaljevanju, ko vam zaupamo tudi kaj vse boste potrebovali, če boste želeli postati pravi golfist.

Kako pričeti z golfom brez opreme?

Če se sprašujete kako pričeti z golfom in pri sebi nimate še popolnoma ničesar, naj vas ne skrbi. Za začetek in prve udarce si boste lahko palice izposodili v klubu. Najprej pa boste morali seveda opraviti krajši tečaj in izpit s katerim boste pridobili dovoljenje za igranje golfa. Zveni uradno kajne?

Ko boste opravili s teoretičnim in praktičnim delom kjer vas bo spremljal kar sodnik golfa, boste pripravljeni na svoje prve samostojne udarce. A kako pričeti z golfom, če še nikoli niste udarili žogice? V tem primeru vam bo seveda pomagal inštruktor, ki vam bo pokazal kako se pravilno postaviti in zamahniti s palico.

Na tečaju se boste poučili tudi o opremi, zato je strah, da ne boste vedeli katero palico uporabiti, odveč. Prav tako boste dobili vse potrebne informacije glede kodeksa oblačenja. Vsekakor pa ne smete pozabiti na ustrezne golfske čevlje. Za začetek si vsekakor ne kupujte predrage opreme. Sčasoma, ko se boste z golfom bolj zbližali, pa boste kar sami začutili kaj potrebujete.

Tagovi:

Više članaka

Balinanje

Balinanje

Ko pomislimo na balinanje, pomislimo na igrišče ob kakšnem lokalu na katerem upokojenci preganjajo svoj dolgčas, se družijo in kaj spijejo. A to še zdaleč ni prava slika tega izjemno zanimivega športa

Kako izbrati tekaške čevlje

Kako izbrati tekaške čevlje

Preden se podate na svoje prve tekaške kilometre pomislite ali imate vso potrebno opremo. Glede na letni čas boste poleg majice in kratkih hlač potrebovali še kakšno vetrovko in tekaške pajkice. Seved

Kdo je Luka Dončić

Kdo je Luka Dončić

Težko bi komurkoli verjeli, da ne ve kdo je Luka Dončić, a vseeno je zagotovo še kakšen podatek, ki ga o tem neverjetnem fantu in odličnem košarkarju še ne poznate. Luka Dončić je bil rojen 28. 2. 199