Največji zaslužki v športu

Največji zaslužki v športu

Kje so največji zaslužki v športu?

Dandanes radi gledamo nogometne ali košarkarske tekme, občudujemo druge športe in športnike, a se občasno vprašamo tudi kje se ustvarjajo največji zaslužki v športu. Trenutek, ko je marsikdo pomislil na to je bil podpis nove pogodbe našega super košarkaša Luke Dončića. Ko enkrat slišimo za številke, ki presegajo več deset ali celo sto milijonov, zastrižemo z ušesi.

In potem se vprašamo koliko zaslužijo potem šele nekateri drugi znani športniki. Če pogledamo samo lestvico najbogatejših športnikov za leto 2020 na njej hitro opazimo, da je tam največ košarkašev. Za najbogatejšega pa tako velja tenisač in to ni Novak Djoković. Največji zaslužki v športu, ki se igra z loparjem pripadajo Rogerju Federerju.

A, ko govorimo o zaslužkih športnikov moramo v obzir vzeti kar nekaj različnih faktorjev. Ne govorimo zgolj o pogodbi športnika s klubom. Denar namreč priteka tudi od sponzorjev in nagrad s tekmovanj. Prav tenis je primer kjer ni pogodbe s klubom, pač pa si je potrebno denar prislužiti z garanjem in lastnimi uspehi.

So največji zaslužki v športu moralni?

O tem ali so največji zaslužki v športu moralni ali ne bi lahko debatirali več dni in noči. Vsekakor se zdi nemoralno, da nekdo, ki brca žogo in v tem uživa zasluži toliko denarja, kot ga večina običajnih smrtnikov ne bi v več sto letih. A kdo smo, da jim bomo sodili. Imeli smo enako možnost, lahko bi tudi sami postali športnik. A ni vse tako enostavno.

Seveda pa športniki trdo garajo, da pridejo na nivo, ki jim na koncu prinese lepe zaslužke. Poglejmo denimo Ronalda, ki tudi v zrelem obdobju svojega športnega udejstvovanja navdušuje s svojo postavo in predstavo na igrišču. Tako največji zaslužki v športu dobijo neko novo dimenzijo saj se zavedamo, da ti športniki zmorejo nekaj česar nas večina ne.

Ko se sprašujemo o morali in zaslužkih v športu pa enostavno moramo omeniti še nekaj. Ogromno bogatih športnikov je dobrodelnih in velike količine denarja namenijo v različne dobrodelne namene, pomagajo nemočnim ali denimo bolnim otrokom.

Največji zaslužki v športu in dobrodelnost

Prav dobrodelnost je poteza s katero bogati ljudje družbi vračajo nekaj prisluženega denarja in s tem pokažejo, da se zavedajo svojega položaja in, da spoštujejo ranljivejše skupine. Nekateri športniki se odločijo zgraditi igrišča za mlade, drugi vlagajo v šole, hrano, spet tretji v pomoč pri nakupu medicinskih naprav in zdravil. Največji zaslužki v športu tako dobijo povsem drug pomen.

Tudi omenjeni super košarkaš in izjemno simpatičen fant Luka Dončić se zaveda svoje moči. In ne govorimo zgolj o denarju. Fant pri 22-ih letih dobro ve kako veliko pomeni že samo stavek iz njegovih ust. Vedno uglajen, spoštljiv in tudi dobrodelen. Upajmo, da bodo največji zaslužki v športu omogočili še veliko tovrstne pomoči tistim, ki imajo manj, oziroma celo premalo, da bi lahko živeli človeka dostojno življenje.

Omenimo še, da kar nekaj super bogatih športnikov odpre različne fundacije za zbiranje denarja v pomoč otrokom in ranljivim osebam. S svojim imenom tako precej lažje vplivajo na to, da se tudi ostali priključimo dobrodelnosti in pomagamo v skladu s svojimi zmožnostmi.

Tagovi:

Više članaka

Balinanje

Balinanje

Ko pomislimo na balinanje, pomislimo na igrišče ob kakšnem lokalu na katerem upokojenci preganjajo svoj dolgčas, se družijo in kaj spijejo. A to še zdaleč ni prava slika tega izjemno zanimivega športa

Kako izbrati tekaške čevlje

Kako izbrati tekaške čevlje

Preden se podate na svoje prve tekaške kilometre pomislite ali imate vso potrebno opremo. Glede na letni čas boste poleg majice in kratkih hlač potrebovali še kakšno vetrovko in tekaške pajkice. Seved

Kako pričeti z golfom

Kako pričeti z golfom

Če ste se v nekem trenutku odločili, da je dovolj posedanja za računalnikom in bi se radi lotili kakšne aktivnosti, potem ste zagotovo prečesali nekaj različnih možnosti. Pa denimo, da niste pretiran